Fungicid Kier 450 SC 1L pentru combaterea bolilor din culturile de grâu de toamnă, triticale de toamnă, orz de primăvară, rapiță de toamnă, sfecla de zahar.
Formulare: Suspensie concentrată, (SC)
Proprietăți fizico-chimice: „Fungicid Kier 450 SC 1L” conditionat sub formă de suspensie concentrată (SC), de culoare albă, omogenă, cu efect sistemic, pentru utilizare preventivă și curativa împotriva bolilor fungice.
Mod de acțiune: „Fungicid Kier 450 SC 1L” este un produs sistemic cu actiune preventiva si curativa pentru protectia culturilor imptriva unui spectru larg de boli. După aplicare în scurt timp cele trei substanţe sunt absorbite în plantă şi distribuite uniform către toate vârfurile de creștere protejând întreaga plantă o perioadă îndelungată. Datorită sinergismului celor trei substanţe active, aplicarea produsului poate preveni instalarea rezistenței bolilor.
Mod de utilizare: „Fungicid Kier 450 SC 1L” se aplică în perioada de vegetaţie la culturile omologate, preventiv sau imediat după observarea primelor simptome de boală. Produsul trebuie aplicat 1-2 ori pe sezon, la intervale de 21-32 zile. În cazul necesităţii a două tratamente, primul tratament trebuie efectuat de la faza primului frate până la aparitia burdufului (BBCH 31–41), iar al doilea tratament de la faza de deschidere a frunzei stindard până la sfârșitul fazei de înflorire (BBCH 47–59).Pentru sfecla de zahăr, aplicarea produsului trebuie efectuată preventiv sau imediat după apariţia primelor simptome de boală, de la începutul acoperirii rândurilor până la faza de atingere de către rădăcină a maturităţii tehnologice (BBCH 31–49).
Numărul maxim de tratamente în perioada de vegetaţie: 1Produsul este omologat în România conform tabelului de mai jos:
CULTURA | AGENTUL DE DĂUNARE | DOZA (L/kg/ha) și momentul aplicării |
Grâu de toamnă | Septorioza frunzelor(Mycosphaerella graminicola)Septorioza spicelor(Phaeosphaeria nodorum)Rugina brună a grâului(Puccinia recondite)Făinarea cerealelor (Blumeria graminis) | 0,9 – 1,0 L/haTratament 1:(BBCH 31–41) Tratament 2:(BBCH 47–59), |
Triticale de toamnă | Septorioza spicelor(Phaeosphaeria nodorum)Rugina brună a grâului(Puccinia recondite)Făinarea cerealelor(Blumeria graminis) | 0,9 – 1,0 L/haTratament 1:(BBCH 31–41) Tratament 2:(BBCH 47–59) |
Secară de toamna | Rugina brună a secarei (Puccinia recondite)Făinarea cerealelor(Blumeria graminis) | 0,9 – 1,0 L/haTratament 1:(BBCH 31–41) Tratament 2:(BBCH 47–59) |
Sfeclă de zahăr | Cercosporioza sfeclei(Cercospora beticola) | 0,8 L/ha-1.0 L/ha |
Ramularia sfeclei(Ramularia beticola) | 1,0 L/ha | |
Orz de primăvară | Sfâşierea frunzelor(Pyrenophora teres)Rugina brună a orzului (Puccinia hordei)Făinarea cerealelor(Blumeria graminis) | 0,9 – 1,0 L/haTratament 1:(BBCH 31–41) Tratament 2:(BBCH 47–59) |
Rapiță de toamna | Putregaiul cenuşiu(Bothryotinia fuckeliana)Putregaiul alb(Sclerotinia sclerotiorum) | 0,9 – 1,0 L/ha(BBCH 55–69) |
MĂSURI DE PRECAUȚIE, TIMP DE PAUZĂ ȘI CONDIȚII SPECIALE DE UTILIZARE
Perioada de pauză de la ultima aplicare a produsului până la data recoltării culturii:
Grâu – 61 zile, Triticale – 65 zile, Răpiță – 68 zile, Secară – 67 zile , Orz – 45 zile, sfeclă de zahăr 35 zile.
Cantitatea recomandată de apă pentru cereale, rapita, sfeclă: 200 – 300 L/ha.
Reviews
There are no reviews yet.